thailand

6 tips til bedre flyrejser

Vi danskere ser stort på vores CO2 footprint og flyver verden tynd som aldrig før, om det gælder forretningsrejser eller ren feriefornøjelse. Det skyldes ikke mindst de mange konkurrerende lavprisflyselskaber, som har presset priserne ned på et niveau, hvor de fleste kan være med.

Står du foran en snarlig flyrejse, er her 6 gode tips, som helt sikkert vil gøre din tur meget mindre stressende og mere behagelig. God rejse.

Mød tidligt op i lufthavnen

Det er en rigtig dårlig start på turen at dukke op i lufthavnen i sidste øjeblik. Kom i god tid og undgå unødig stres. Det kan f.eks. tage længere tid end forventet at finde en parkeringsplads eller at komme fra parkeringspladsen og ind i selve lufthavnen på gå-ben eller med lufthavnsbus. Hvorfor løbe den risiko? Misser du dit fly, er der stor risiko for, at hele rejsen bliver ødelagt.

Check-in online

Stort set alle flyselskaber giver dig mulighed for online check-in. Gør dig selv den tjeneste at benytte dig af muligheden for at få det overstået hjemmefra i ro og mag. Du sparer en masse tid og undgår at skulle stå i kø ved check-in skranken i lufthavnen.

Når du har foretaget online check-in, skal du blot sørge for at aflevere din bagage i lufthavnen. Nogle selskaber giver sågar mulighed for dette som selvbetjening, hvilket ofte går meget hurtigt og smertefrit.

Pak med omtanke

Der er efterhånden rigtig mange restriktioner ift, hvad man må tage med ombord på en flyvemaskine. Sørg for kun at medbringe det tilladte, ellers risikerer du, at det bliver taget fra dig og smidt væk. Det gælder f.eks. spidse genstande, trykdåser (f.eks. hårspray) og væsker på mere en 100 ml.

Tjek nu lige din håndbagage igennem en ekstra gang inden afrejse.

Vej og mål indtjekket bagage

Husk nu at flyselskaberne har forskellige retningslinjer for indtjekket bagage. Der er både grænser for, hvor stort dit indtjekkede bagage må være og hvor meget det må veje. Vej og mål hjemmefra så du undgår at skulle betale ågerpriser for at få det med om bord. Det kan hurtigt reducere dit feriebudget markant.

Vær klar på tidsfordriv

Sørg for at downloade godt med bøger, musik og film/TV-serier til din telefon eller tablet. Det er perfekt og let tilgængelig underholdning, som får timerne i både lufthavnen og i flyvemaskinen til at gå lidt hurtigere. Det er ikke mindst vigtigt at huske, hvis du rejser med børn.

Husk snacks

Lidt gode snacks kan give fornyet energi og holde humøret oppe på en lang flyvetur. Så husk at medbringe f.eks. kiks, slik og lidt i den sunde afdeling som f.eks. stænger af gulerod eller agurk. Det er specielt vigtigt, hvis der ikke serveres mad på flyet (og det gør mange lavprisselskaber ikke længere), eller hvis du rejser med børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *