Higen efter kropsidealet er nu nået til mænd

De sidste mange har et af de store debatter drejet som om kvinder og kropsidealer. Især i den seneste tid er debatten blevet meget ophedet og har ændret sig i tonen. Det er nu mere acceptabelt for en kvinde at vende sin bevidsthed andre steder hen end til mainstream-idealet, og i stedet søge andre steder for inspiration.

Der er nemlig flere og flere, der vender sig mod det gængse ideal og i stedet søger at promovere et nyt ideal. Der har nemlig været store problemer med især kvinder, der fik spiseforstyrrelser, på grund af modeindustriens forbrug af ekstremt tynde modeller.

På det seneste er mændene dog også hoppet med på denne vogn bare fra en anden vinkel. Her er idealet nemlig noget anderledes, men kan også føre til ekstreme spiseforstyrrelse bare med andre konsekvenser end for eksempel anoreksi og bulimi.

Hos mænd handler besættelsen nemlig om store og tonede muskler. Der er mange måder at få dette ideal på uden at få en spiseforstyrrelse og at skade sin krop – kig for eksempel her: https://www.euroman.dk/livsstil/spis-dig-til-store-og-markerede-muskler men for nogle går det galt.

Det denne kost basalt set går ud på er at spise, så man reducerer kroppens fedtprocent. Dette er nemlig en af de vigtigste brikker i at få tonede og synlige muskler. Fordi denne trend er blevet så udbredt og populær er det for mange mænd blevet en del af hverdagen at spise proteinpulver og proteinprodukter.

Hvis man er i et fitnesscenter kan man for eksempel vælge mellem et væld af proteinprodukter, der reklamerer med et indhold uden sukker men med masser af protein. Derudover bruger mange også proteinpulver som et mellemmåltid, et helt måltid eller som proteinsupplement i retter de laver. Mange forskere peger dog på, at mange ikke har brug for den ekstra protein og i realiteten tisser produktet ud igen, fordi kroppen ikke kan bruge det.

Idet markerede muskler er blevet helt normalt i gadebilledet tror mange også fejlagtigt, at man kan få sådan en krop uden at skulle gøre det store. Sandheden er dog, at det kræver et kæmpe mådehold og en stor disciplin, da kosten spiller så stor en rolle i denne diæt.

Derudover er sundhed heller ikke lig med store muskler. Det er faktisk ret simpelt at spise sundt, man skal blot følge nogle enkelte principper. Læs mere her: https://www.alt.dk/sundhed/det-skal-du-spise-for-at-faa-en-sundere-krop

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *