To ideer til at tjene penge på sprog

I dagens indlæg vil jeg se nærmere på, hvordan man kan tjene penge ved at benytte sig af sprog. Forvirret? Så læs blot med på linjerne herunder.

Hvis du har en tekstforfatter gemt i maven er der penge at tjene i år 2018. Behovet for gode tekster har aldrig været højere og det kan du drage fordel af.

Webtekster til virksomheder

Mange unge med en drøm om at blive journalister starter med at skrive webtekster til virksomheder. Det kunne eksempelvis være et låsesmedfirma i KBH, der skal bruge en ny hjemmeside med en masse gode tekster. Det kan godt være, at du ikke umiddelbart er den store ekspert i, hvad låsesmede fra København render og laver, men med den rette teknik og en god evne for research, så er det muligt.

Du kan finde potentielle kunder på iværksætter-fora ala Amino.dk, hvor rigtig mange små og mellemstore virksomheder læser med. Et godt tip er at starte med at tilbyde din arbejdskraft gratis for at få referencer og erfaring. Hvis du er heldig udmønter det sig i betalende kunder næsten fra start af.

Din egen hjemmeside

Hvis du er mere tålmodig kan du potentiel skabe din egen hjemmeside, der tjener penge passivt til dig. Her kræver det, at du enten besidder en unik viden eller er klar til at blive ekspert på et givent område. Lad os sige, at du ved alt om Berlin. Så kan du oprette en hjemmeside om Berlin, hvor du giver den gas med at skrive artikler om byens seværdigheder og oplevelser.

Måden du tjener penge er ved at henvise dine besøgende til f.eks. hotels.com og Momondo. Disse firmaer betaler en lille kommission til deres “affiliates”, så hvis du f.eks. skaffer hotels.com en kunde, der via dit affiliate link, booker et hotel i Berlin for 1000 kr, så tjener du faktisk 90 kr (9% i kommission).

Dette er blot et tænkt eksempel; der findes et utal af forskellige muligheder og det er muligt at finde affiliate aftaler i nærmest alle brancher. Det kræver dog, at du er klar på at skabe en virkelig god hjemmeside med mange gode artikler – ellers vil din hjemmeside ikke blive fundet og brugt af særlig mange.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *