opsparing

Renten har stor indflydelse på afkastet af børneopsparinger

De fleste forældre og bedsteforældre vælger at oprette eller at bidrage til en børneopsparing. Det kan være en fordel for barnet at have en sum penge til et depositum eller indskud i en lejlighed, at have til de måneder det kniber på SU eller til at rejse for i sabbatåret. 

Flere og flere begynder at kigge på alternative metoder til at få mest muligt ud af deres børns børneopsparing. For eksempel kan det være en idé at investere dele eller hele børneopsparingen og dermed få et større afkast end det bankerne kan tilbyde på en bankopsparing. Det kræver dog en del viden for at investere penge, så de giver mest muligt afkast og at investeringen udgør en lille risiko.

Få styr på reglerne for børneopsparinger

Der er masser af muligheder for at lære om investeringer på nettet. På hjemmesiden Min Investering kan du læse om mange typer investeringer med udførlige guides og idéer til konkrete investeringer du kan foretage dig. For eksempel har de en guide til børneopsparinger med en omhyggelig og overskuelig beskrivelse af reglerne for denne type opsparinger, og hvilke muligheder man har med sådan en konto.

I guiden kan du blandt andet se en tabel over, hvor meget et indskud på 72.000 kr. vil give over 12 år, alt efter, hvor mange procents afkast opsparingen får. Det samlede beløb varierer fra 83.224 kr. og op til 171.008 kr., så det kan bestemt være pengene værd at undersøge muligheder for investeringer før man indsætter penge på en klassisk børneopsparing. Dette indskud er med en indsættelse af 6.000 kr. om året, indtil opsparingen har nået sit maksimum af 72.000 kr., som er maksimumbeløbet for en børneopsparing.

Et andet eksempel viser et indskud på 72.000 kr., men hvor pengene løbende bliver sat ind over 20 år, med et årligt indskud på 3.600 kr. Her varierer det samlede slutbeløb fra 80.061 kr. og op til 140.373 kr. Her skal man være opmærksom på, at en opsparing, der løber over 20 år altså skal startes, når barnet kun er 1 år gammel eller yngre.

Guiden anbefaler da også, at man allerede opretter børneopsparingen, lige så snart barnet er født. Læs mere om børneopsparinger på MinInvestering.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *