fagforening

Tjek fordelene i din a-kasse og spar penge

Der mange fordele ved at være medlem af en a-kasse. Mange tror måske, at en a-kasses funktion udelukkende er at udbetale penge, men det passer ikke. En a-kasse varetager nemlig alle aspekter af arbejdsløshed. For eksempel kan du få rådgivning omkring jobsøgning og efteruddannelser gennem din a-kasse.

På hjemmesiden akassefokus.dk kan du få et overblik over de forskellige a-kasser, der er at vælge imellem. På siden er hver a-kasse listet i en bjælke, og prisen pr måned for medlemskab er oplyst. Derudover angiver siden også, hvilke faggrupper, der kan blive medlemmer og hvor meget et medlemskab af en fagforening gennem a-kassen vil koste.

Faggrupperne

Det er vigtigt at vide, at a-kasserne specialiserer sig indenfor faggrupper, men der er også visse a-kasser, der dækker mange faggrupper på en gang og derfor ikke er specifik for en faggruppe. De kaldes tværfaglige a-kasser. Disse a-kasser er: ASE, FTFA, 3F og Det Faglige Hus.

Der er dog ikke det store at spare på de forskellige a-kasser, da de stort set alle sammen koster det samme. Derfor er det vigtigere at kigge på, om a-kassen kan hjælpe indenfor den faggruppe man arbejder indenfor, og hvilke andre fordele a-kassen tilbyder.

For eksempel tilbyder CA a-kasse karriererådgivning, juridisk hjælp, løntjek, privatforsikring, kompetence udvikling, rabataftaler og kurser. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at et kontingent til a-kasserne er gratis, hvis man er studerende. Dog skal man være opmærksom på, at man skal tjene under et vist beløb om måneden for at få kontingentet gratis. Derudover skal man også vide, at så snart man afslutter sin uddannelse skal man betale kontingentet.

Desuden kan du også tjekke din a-kasses brugertilfredshed. Da man lægger mange penge om måneden i sin a-kasse, er det vigtigt at man kan komme i kontakt med medarbejderne og kan få adgang til de fordele de tilbyder. Hjemmesiden foreslår, at man kigger på medlemstallet og tager det som et kvalitetsstempel for, om a-kassen er kundevenlig eller ej.

Det er også vigtigt at tjekke, om det er muligt at spare penge gennem de fordele som fagforeningen tilbyder. For eksempel kan man nogle gange få billigere forsikringer gennem a-kassen og derved spare penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *